Call our counselors @ 080001-66956 and get your doubts solved
Highlights
Full NATA /JEE B.Arch. 2015 Syllabus covered in 10 days Online Live Classes for NATA 2015/ JEE B....
NATA 2014 / JEE B.Arch. 2014 Architecture Paper solving Online classes( Total 05 Classes for 05...
 01 Onlinemocktest for GATE 2014-AR   Description: The test is timed 1) Based on...
DOWNLOAD GATE 2015 ARCHITECTURE QUESTION BANK AND SAMPLE PAPERS: Contents: 1500 Questions with...
DOWNLOAD NID 2015 MOCK PAPERS (GDPD)   AIM:To self evaluate   Recomended: For...
BHOPAL ZONE- CEED 2015 Coaching Classes and Study Material- 80 Hours Programs:  ...
JEE (B.Arch) 2014-PAPER SOLVING CLASSES (90min daily)   Including Exam GURUMANTRA + 2...
NIFT 2014 B.Des 10 DAY CLASSES BHOPAL|DELHI|CHENNAI/MUMBAI 1.Batches start 1st/10th/20th of every...
ONLINE LIVE CLASSES - NID 2015 (GDPD) - 10 DAYS Course Through Audio-Vedio webbased Technology...
DOWNLOAD-NIFT2015 MFMgt(pg) TEST SERIES, Ideally suitable with Maximum 30 days preparation Time...
NIFT2015 MFMgt(pg) TEST SERIES, Ideally suitable with Maximum 30 days preparation Time with...
10 day Physical CLASSES - NID 2015 (GDPD)-AHEMDABAD|BANGALORE|BHOPAL|CHENNAI|DELHI|HYDERABAD|...
10/15/30 Days NATA/JEE B.Arch. 2015/AIEEE B.Arch. 2015-2016 Classes in Ahmedabad, Vadodara Gujrat:...
Includes 03 Online Mocktest + 03 NATA Drawing and sketching Paper.Mocktest Consist Architecture...
Full course covered in 10 days. Study material + 2 mock tests + Test Bank Included Full NATA 2014...
AHMEDABAD ZONE - NATA/ JEE B.Arch./ CEPT / NID / NIFT 2015-2016 Coaching classes in Ahmedabad...
New Batches are starting from: "1/3/5/7/9/11/13/15/17/19/21/23/25/27/29 th of every Month....
10 day CEED 2015 Live Classes + Study Material (4 Downloadable Booklets of Beginer pack of Rs3500...
CEPT 2014/2015 Exam Coaching in Ahmedabad for (Faculty of Planning(FP)/Faculty of Design(FD)/...
CEED 2015 Preparation- 04 Booklets + 02 CEED 2015 Mocktests + 03 Online Doubt session For CEED...

LATEST REGISTRATION

Harshata s.
Karnataka, AP, in
bhavaghni v
vishakhapatnam, AP, in
vaishnavi
hyderabad, AP, in
Pratik
mumbai, AP, in
Shweta
New Delhi, DL, in
peeter rodrigues
bangalore, KA, in
ARUN P S
KollAM, KL, in
jayati
ahmedabad, GJ, in
bhanu
pune, MM, in
devanshi
Ahmedabad, GJ, in
prafull kumar gupta
Ghaziabad, UP, in
Yathish
Chitradurga, KA, in
Rajesh singh
patna, BR, in
harjinder kumar
bathinda, PB, in
shashank choudhary
noida, UP, in
himanshu gururani
haldwani, UL, in
Rina Airy
Haldwani, UL, in
SNEHARAMAPRASAD
SHARJAH, SH, ae
REJITHA RAVENDRAN
KOLLAM, KL, in
dasari
ananthapur, AP, in
athar ahmed
bidar, KA, in
Akash Barui
delhi, DL, in
shreya dubey
raipur, CT, in
anupama sudheer
bangalore, KA, in
Abilash
pondicherry, AP, in
S Vivek
hyderabad, AP, in
kingston
pune, MM, in
sumit kapoor
mumbai, AP, in
monica
new delhi, AP, in
Srikanth Reddy
Hyderabad, AP, in
Baji
vijayawada, AP, in
Shambhavi BM
Banglore, KA, in
preeti
pune, MM, in
Sai krishna
Tenkasi, TN, in
rahul
singrauli, AP, in
Doddugollu Mounica
HYDERABAD, AP, in
suresh
yanam, AP, in
Samiksha Bhardwaj
shimla, HP, in
Krithi
bangalore, AP, in
alabhya
delhi, DL, in
chinnu s joseph
ernakulam, KL, in
roshan
Mumbai, MM, in
vishwakarma nikhilesh r.
mumbai, MM, in
rajmahamad dadamiya shaikh
nasik, MM, in
dulari chheda
mumbai, MM, in
saritha
namakkal, TN, in
Kushal Asbe
Pune, MM, in
GYAN RANJAN
RANCHI, JH, in
Hiten Patel
Surat, AP, in
nandini
raipur, CT, in

Social Share

About NATA 2014

  1. NATA 2014 Registration form can filled and submitted ONLINE from www.nata.in website by payment of NATA fees of Rs. 1000.00 (+ Processing Charges) using Netbanking / Credit Cards / ICICI Isure Bank Challan
  2. Download the Prefilled Registration form and procure the necessary registration documents.
  3. Select a Test Center (from the website http://www.nata.in) at a location convenient to the candidate. Approach the Test center for Appointment for NATA Exam

### FILE ATTACHED BELOW FOR HOW TO REGISTER FOR NATA 2014 TEST ?

a) for NATA 2014 Online Live interactive classroom coaching visit http://www.architectureaptitude.com/online-classes/nata 

b) For NATA 2014 Study material and solved NATA Sample papers/question Bank visit www.architectureaptitude.com/nata

c) for NATA 2014 Instant download Study material in pdf format visit http://www.architectureaptitude.com/instant-download-courses/nata

d) Call at 09302127874 or 09755940022 or 09016166956 or 07898920023 

 

1) What is NATA B.Arch. test ?

 
Ans: The National Aptitude Test in Architecture (NATA) measures the aptitude of the applicant for specific field of study, i.e.Architecture. The test measures drawing and observation skills, sense of proportion,aesthetic sensitivity and critical thinking ability, that have been acquired over a long period of time, and that  are related to specific field of study, i.e. Architecture.
 
2) Who Take NATA B.Arch. test and Why  ? 
 
Ans: Prospective applicants desirous of taking admission to First year of undergraduate course in Architecture (Bachelor of Architecture) in India take NATA. NATA scores are used by admissions authorities of different Government, Govt. Aided & unaided schools / colleges of Architecture, to provide common measure for comparing the qualifications of applicants.
 
3) Do You Have NATA B.Arch. 2014 Sample question papers & study material for Preparation ? 
 
Ans: Yes, NATA 2014 OR AIEEE B.Arch. Aspirants can register for NATA/AIEEE B.Arch. 2014 Study material / Question bank / Classroom /Online Classroom  & Scorer Test with study material , FOR DETAILS VISIT http://architectureaptitude.com/nata
 
4) After Qualifiying NATA B.Arch., do I get automatic admission into Collage? 
 
Ans: Qualifying in NATA B.Arch. Test does not guarantee admission in any way.  NATA is just an Aptitude Test. On receiving the Score Card, the candidate will have to contact various admission authorities with NATA Score Card and other details (as prescribed by the respective Admission Authorities). Admission in India lies with the State (usually under Directorate of  Technical Education for that state). Usually around summer, Admission Authorities will bring out admission notices in National & Regional newspapers. The candidate may contact schools of architecture directly for information as to when the admission process is scheduled to begin..
 
5) What Your Study Material Contains for NATA & AIEEE B.Arch. 2014 Test ? 
 
Ans: We are covering Entire syllabus of NATA/AIEEE/IIT/MHARCET Architecture test. Details of syllabus are as follows
Aptitude Entrance Examination like NATA, AIEEE & Other State Level B.Arch. Exams
 
  • ARCHITECTURE AWARENESS
  • Design and drawing of geometrical or abstract shapes and patterns in pencil,
  • Architectural Awareness,
  • architectural terminology,
  • Identifying commonly used materials and objects based on their textural qualities and colour.
  • Historical and contemporary buildings of Architectural importance,
  • Architects and their Works,
  • Awareness of persons, places, buildings etc. of Architectural importance,
  • AESTHETIC SENSITIVITY
  • Aesthetic, Sensitivity and Drawing Skills,
  • Analytical reasoning Mental ability,
  • Elements of Design: Lines, Form, Mass, Solid etc,
  • Generation of plan, elevations and 3D views of objects.
  • Creating two dimensional and three dimensional compositions using given shapes and forms,
  • Development of 3 Dimensional objects from two-dimensional shapes Or vice versa,
  • Visualizing different sides of Three Dimensional objects,
  • theory of colors,
  • Principle of Design, Harmony, Balance, etc.
  • CREATIVE SENSITIVITY + MEMORY DRAWING
  • Scale and proportion,
  • Freehand sketching of objects and Activities commonly seen in the rural or urban/suburban context such as Furniture, Machine, landscape, Buildings, kitchens, Playground, Markets, Railway Platform, Bus Stop, Exhibitions etc, Enlargement & Reduction of Drawings, Mirror image etc.
6) How do I purchase the NATA & AIEEE B.Arch. 2014 Study Material? 
 
Ans: a) candidate can purchase study material through ONLINE ENROLLMENT & OFFLINE ENROLLMENT 
 
 
Click here for Offline registration (Through demand draft / cash fee payment). 
 
IN CASE OF OFFLINE REGISTRATION download registration form and after filling Up the Form you can send us whole documents( i.e. Registration Form, 02 photograph, copy of ID Proof, Demand draft in Favor of "ICR Education Services, Bhopal, Payable at Bhopal by EMS Speed post/Registry/ by courier service at: 
 
Office Address:
ICR Education Services
Regd. Off: Fortune Estate, Phase-01, Shop No. 6, First floor, Kolar road,
Bhopal, Madhyapradesh, India
Pin: 462042
Mobile numbers: +91-9302127874, 9755940022
P.No: 07552492989 , 07552493989      
 
7) What is the cost of Your study material Package ? 
 
Ans: Click here for package cost www.architectureaptitude.com/nata
 
8) How long would it take to post the material ?
 
Ans: The dispatch will starts: 
 
CASE-01
1) within 24 hours from the recieval of your fee payment & Online Registration (This implies the fee payment IS THROUGH CREDIT CARDS/DEBIT CARDS/NETBANKING OR CASH deposited in any Branch of ICICI Bank throughout the country in Account of Ashish Bhargava A/c No. 119001500049 Kolar road Branch, Bhopal, India & Other documents i.e. scanned image of candidate photograph & ID Proof to be sent at our E-mail icr.doc@gmail.com. 
 
CASE-02
2) within 48 Hours from the recieval of your fee payment & Hard Copy Registration (This implies the fee payment is Through Demand Draft in Favor of  ICR Education Services, Bhopal, Payable at Bhopal, India, which is being sent at our office address along with complete documents see registration procedure 
 
** the above options apply for the initial books / previously dispatched books. the rest of the books ( as per the package choice ) will follow the dispatch schedule.
 
9) Where should I Can Download Enrollment for For NATA/AIEEE B.Arch. Preparation Course ?
Ans: You can Download it here DOWNLOAD ENROLLMENT FORM
 
10) Do You Offer Online Classes and Physical Classes also for NATA/AIEEE B.Arch. 2014-2015  Preparation ?
Ans: Yes , You can see Various Preparation courses and classroom sessions at this link www.architectureaptitude.com/nata
 
12) Do You Offer Guidance Support or Evaluation Support with Study material ?
Ans: Yes we Offers Guidance support, Evaluation support and Feedback support on with Our enrolled students.
 
13) When Your Online Classroom Batch is starting for NATA/AIEEE B.Arch. 2014-2015 exam ?
Ans: New Batches is starting from Every Month on date 01st /10th/20th and 25. You can Register anytime for any Date
 
*** Need Help Call at our 24x7 Helpline Numbers 0975594002,             09302127874       or             07552492989       or             07554284808      

View/Download Files :

Latest News

16 Jul, 2014
GATE 2015 Exam Features & GATE 2015 Exam Important Dates:   Examinations for all the 22 papers will be...
03 Jul, 2014
CEED 2015 Exam Coaching and CEED Study material:By ICR Education Services Ahmedabad CEED and NID 2015 Exam Preparation correspondence courses and...
28 Apr, 2014
NATA 2014 Exam Eligibility for Architecture Course:   ELIGIBILITY    Any person having passed SSC (Std X) or equivalent...
23 Jan, 2014
Dear Candidate / Parents Upon Hues Demands / Request from Gujrat, ICR Education servces has proudly announced Ahmedabad centre in Gujrat Short term...
01 Aug, 2013
 Important Dates for CEED 2014    Access to Application through website - 5th Aug. 2013 – 31st Aug. 2013  ...
11 Feb, 2013
New batches starting on every month of 1/3/5/7/9/11/13/15/17/19/21/23/25/27th date. intrested students can enrol anytime for any dates. for details...
11 Feb, 2013
We have Just Announced CEED and NID 2015 Preparation correspondence courses and Online Live classes at 02 Levels, first level is "Beginners...
NID 2014 / CEED 2014 PORTFOLIO MAKING & Studio test classes announced, Including interview Preparation. (function() { var po = document....
NATA 2014 Important News Important Dates for NATA 2014 Online Sale of Application Forms: 1 March 2014 onwards,Date of Exam: On ALL WORKING DAYS...
*** 1) FOR NID 2015/2016 Study material and Tutorials/ Short term Classes / Long Term Preparation classes Contact at: ICR Education Services (...
NATA 2014 Exam Application : Important Dates for NATA 2014 Online Sale of Application Forms: 1 March 2014 onwards Date of Exam: On ALL WORKING...

Online Class Videos

CEPT Coaching Classes
Classes for NATA 2014-2015 Exam
NATA Online Coaching

Current Results

Shivatmika Lala
NIDUG
Qualified
NID admission 2012,NID Studio test classes,nid study material,nid preaparation,
Balu Joseph
GATE
AIR - 87
GATE Tutorials,GATE Study material,GATE mock tests,GATE preparation,GATE postal
Sana Soni
AIEEE
AIR-01
aieee b.arch preparation
Saraansh
NATA
NATA Score-151
NATA2014 and NATA 2015 CLASSES
Kokila bhattacharya
NIDUG
Qualified
NID admission 2012,NID Studio test classes,nid study material,nid preaparation,
Shruti
NIDUG
Qualified
NID 2012 STUDIO test and interview preparation,NID second phase preparation,NID
Krishand.R.K
CEED
AIR-19
Ceed 2013 solved papers,Ceed 2013 classes
Shruti D Deshpande
CEED
AIR-25
Ceed 2013 solved papers,Ceed 2013 classes,Ceed 2013 study material
Tanushree paul
CEED
AIR-125
CEED tutorials,CEED study materials,CEED classes,CEED Preparation,CEED portfolio
Pratigya Benigwal
CEED
AIR-139
CEED tutorials,CEED study materials,CEED classes,CEED Preparation,CEED portfolio

Student Works

NATA Sketches and drawing paper Pratik` (NATA, AIEEE, CEPT)
NATA Sketching and drawing question paper Ravi (NATA, AIEEE, CEPT)
NATA, NATA Sketches and drawing student works, nata drawings, nata sketches, nat KANCHAN (NATA, AIEEE)
nata sketching questions of resort and open parks Malika grover (NATA, AIEEE)
sketch of stool, close up sketch of stools parul (NATA, AIEEE, CEED, NIDUG, NIDPG)
ARUNDATI ARUNDATI (NATA, AIEEE)
nata sketching cubes and shadow of object Shourya (NATA, AIEEE)
sketch development, kitchen sketch, sketch of oven on kitchen platform parul (NATA, AIEEE, CEED, NIDUG, NIDPG)
2d composotion with triangles & lines, use of red-yellow-grey colour, NATA Drawi shivatmika (NIDUG)
NATA quetsions to sketch cubes in 3d with background Ishaan (NATA, AIEEE)

Live Support