Call our counselors @ 080001-66956 and get your doubts solved
Highlights
Full NATA /JEE B.Arch. 2016 Syllabus covered in 10 days Online Live Classes for NATA 2015/ JEE B....
DOWNLOAD GATE 2015 ARCHITECTURE QUESTION BANK AND SAMPLE PAPERS: Contents: 1500 Questions with...
 01 Onlinemocktest for GATE 2016-AR   Description: The test is timed 1) Based on...
DOWNLOAD NID 2016 MOCK PAPERS (GDPD)   AIM:To self evaluate   Recomended: For...
1. Complete NATA 2016 Question Bank Course Content:   a) Last 10 Year NATA Papers with...
ONLINE LIVE CLASSES - NID 2016 (GDPD) - 10 DAYS Course Through Audio-Vedio webbased Technology...
DOWNLOAD-NIFT2016 MFMgt(pg) TEST SERIES, Ideally suitable with Maximum 30 days preparation Time...
NIFT2015 MFMgt(pg) TEST SERIES, Ideally suitable with Maximum 30 days preparation Time with...
CAT Section Preparation- Design and Creative Aptitude Tests of NID, CEED, NIFT ( CAT), NATA /...
NID 2016 (PGDPD) ONLINE LIVE CLASSES - - 07 DAYS Course Through Audio-Vedio webbased...
Includes 03 Online Mocktest + 03 NATA Drawing and sketching Paper.Mocktest Consist Architecture...
New Batches are starting from: "1/3/5/7/9/11/13/15/17/19/21/23/25/27/29 th of every Month....
CEED 2016 Preparation- 04 Booklets + 02 CEED 2016 Mocktests + 03 Online Doubt session For CEED...
Instant Download GATE 2016 ARCHITECTURE Study Material:   GATE 2016 ARCHITECTURE Study...
  "SOLVED TEST SERIES" - NID(GDPD) / NEED 2016 (Design Aptitude Test ) + 02 Days...
02 Downloadable Workbook Contains Test series papers + 02 Solved test papers + 05 Online classes...
"SOLVED TEST SERIES" - NID(GDPD) / NEED 2016 (Design Aptitude Test ) + 02 Days Online...
1. Complete NATA & JEE(Main) B.Arch. 2016 Question Bank Content:   Course Special...
NIFT2015 MFTech(pg) TEST SERIES, Ideally suitable with Maximum 30 days preparation Time with...
DOWNLOAD-NIFT2016 MFTech(pg) TEST SERIES, Ideally suitable with Maximum 30 days preparation...

LATEST REGISTRATION

jegadeeswaran k
madurai, TN, in
Mohammed Farhan
malappuram, KL, in
Arpita Manna
Howrah, WB, in
NITHIN ABRAHAM PRASAD
CHENGANNUR, KL, in
manmeet
ludhiana, PB, in
bharath
visakhapatnam, AP, in
pooja anil
dubai, DU, ae
prafull dekate
balaghat, MP, in
Aditya Dhembre
Mumbai, MM, in
Priyanka Tanpure
Rajgurunagar, MM, in
summy kumari
new delhi, DL, in
apurba mandal
jaipur, RJ, in
Aakash
Thawe, BR, in
bk smruti
bbsr, OR, in
Srinath Dey Sarkar
Siliguri, AP, in
Ayesha Verma
NEW DELHI, DL, in
sabena
vijayawada, AP, in
saravana
tirupur, TN, in
Dharamvir Singh
Mohali, AP, in
karthick raj
coimbatore, TN, in
Agem
Agartala , AP, in
diya soni
gurgaon, HR, in
Rajesh Roy
Ghaziabad, AP, in
Shital
Solapur, AP, in
Shital
Solapur, AP, in
Kajal
Solapur, MM, in
Rahul Patil
jalgaon, MM, in
abdul khadeer
nellore, AP, in
syeda uroosa farooq
bangalore, KA, in
Om M. Thakkar
Thane, MM, in
Shashi
Lucknow, UP, in
Feby
Abbasiya, D, kw
Soniya
Chennai, TN, in
Silpa
palakkad, AP, in
Sayan Mukherjee
Kolkata, AP, in
gargi
nagpur, AP, in
pba1
Pune, AP, in
saikiran
hyderabad, AP, in
seol sheoxty
bangalore, AP, in
aaruhi rai
patna, AP, in
sangeetha
coimbatore, TN, in
Samanmita Maity
Mumbai, AP, in
Jithin
Palakkad, KL, in
Madhu
Bengaluru , AP, in
Shanti
Nellore, AP, in
Sourav Kumar
nangal, PB, in
Navinaa
coimbatore, TN, in
Haritha.K.P
Palakkad, AP, in
zoro
amravati, AP, in
pranav prakash
DEHRADUN, AP, in

Social Share

About NATA 2016

  1. NATA 2016 Registration form can filled and submitted ONLINE from www.nata.in website 6
  2. Download the Prefilled Registration form and procure the necessary registration documents.
  3. Select a Test Center (from the website http://www.nata.in) at a location convenient to the candidate. Approach the Test center for Appointment for NATA Exam

### FILE ATTACHED BELOW FOR HOW TO REGISTER FOR NATA 2016 TEST ?(At present NATA 2016 updates are awaited till then studnets can refer NATA 2015 details for reference.)

a) for NATA 2016 Online Live interactive classroom coaching visit http://www.architectureaptitude.com/online-classes/nata 

b) For NATA 2016 Study material and solved NATA Sample papers/question Bank visit www.architectureaptitude.com/nata

c) for NATA 2016 Instant download Study material in pdf format visit http://www.architectureaptitude.com/instant-download-courses/nata

d) Call at 09302127874 or 09755940022 or 09016166956 or 07898920023 

 

1) What is NATA B.Arch. test ?

 
Ans: The National Aptitude Test in Architecture (NATA) measures the aptitude of the applicant for specific field of study, i.e.Architecture. The test measures drawing and observation skills, sense of proportion,aesthetic sensitivity and critical thinking ability, that have been acquired over a long period of time, and that  are related to specific field of study, i.e. Architecture.
 
2) Who Take NATA B.Arch. test and Why  ? 
 
Ans: Prospective applicants desirous of taking admission to First year of undergraduate course in Architecture (Bachelor of Architecture) in India take NATA. NATA scores are used by admissions authorities of different Government, Govt. Aided & unaided schools / colleges of Architecture, to provide common measure for comparing the qualifications of applicants.
 
3) Do You Have NATA B.Arch. 2016 Sample question papers & study material for Preparation ? 
 
Ans: Yes, NATA 2016 OR JEE B.Arch. Aspirants can register for NATA/JEE B.Arch. 2016 Study material / Question bank / Classroom /Online Classroom  & Scorer Test with study material , FOR DETAILS VISIT http://architectureaptitude.com/nata
 
4) After Qualifiying NATA B.Arch., do I get automatic admission into Collage? 
 
Ans: Qualifying in NATA B.Arch. Test does not guarantee admission in any way.  NATA is just an Aptitude Test. On receiving the Score Card, the candidate will have to contact various admission authorities with NATA Score Card and other details (as prescribed by the respective Admission Authorities). Admission in India lies with the State (usually under Directorate of  Technical Education for that state). Usually around summer, Admission Authorities will bring out admission notices in National & Regional newspapers. The candidate may contact schools of architecture directly for information as to when the admission process is scheduled to begin..
 
5) What Your Study Material Contains for NATA & JEE B.Arch. 2016 Test ? 
 
Ans: We are covering Entire syllabus of NATA/AIEEE/IIT/MHARCET Architecture test. Details of syllabus are as follows
Aptitude Entrance Examination like NATA, AIEEE & Other State Level B.Arch. Exams
 
  • ARCHITECTURE AWARENESS
  • Design and drawing of geometrical or abstract shapes and patterns in pencil,
  • Architectural Awareness,
  • architectural terminology,
  • Identifying commonly used materials and objects based on their textural qualities and colour.
  • Historical and contemporary buildings of Architectural importance,
  • Architects and their Works,
  • Awareness of persons, places, buildings etc. of Architectural importance,
  • AESTHETIC SENSITIVITY
  • Aesthetic, Sensitivity and Drawing Skills,
  • Analytical reasoning Mental ability,
  • Elements of Design: Lines, Form, Mass, Solid etc,
  • Generation of plan, elevations and 3D views of objects.
  • Creating two dimensional and three dimensional compositions using given shapes and forms,
  • Development of 3 Dimensional objects from two-dimensional shapes Or vice versa,
  • Visualizing different sides of Three Dimensional objects,
  • theory of colors,
  • Principle of Design, Harmony, Balance, etc.
  • CREATIVE SENSITIVITY + MEMORY DRAWING
  • Scale and proportion,
  • Freehand sketching of objects and Activities commonly seen in the rural or urban/suburban context such as Furniture, Machine, landscape, Buildings, kitchens, Playground, Markets, Railway Platform, Bus Stop, Exhibitions etc, Enlargement & Reduction of Drawings, Mirror image etc.
6) How do I purchase the NATA & AIEEE B.Arch. 2016 Study Material? 
 
Ans: a) candidate can purchase study material through ONLINE ENROLLMENT & OFFLINE ENROLLMENT 
 
 
Click here for Offline registration (Through demand draft / cash fee payment). 
 
IN CASE OF OFFLINE REGISTRATION download registration form and after filling Up the Form you can send us whole documents( i.e. Registration Form, 02 photograph, copy of ID Proof, Demand draft in Favor of "ICR Education Services, Bhopal, Payable at Bhopal by EMS Speed post/Registry/ by courier service at: 
 
Office Address:
ICR Education Services
Regd. Off: Fortune Estate, Phase-01, Shop No. 6, First floor, Kolar road,
Bhopal, Madhyapradesh, India
Pin: 462042
Mobile numbers: +91-9302127874, 9755940022
P.No: 07552492989 , 07552493989      
 
7) What is the cost of Your study material Package ? 
 
Ans: Click here for package cost www.architectureaptitude.com/nata
 
8) How long would it take to post the material ?
 
Ans: The dispatch will starts: 
 
CASE-01
1) within 24 hours from the recieval of your fee payment & Online Registration (This implies the fee payment IS THROUGH CREDIT CARDS/DEBIT CARDS/NETBANKING OR CASH deposited in any Branch of ICICI Bank throughout the country in Account “ICR Education services, Account Number 136705500494, IFSC CODE ICIC0001367 at ICICI Bank, C.G. Road Branch, Ahmedabad Gujrat India. & Other documents i.e. scanned image of candidate photograph & ID Proof to be sent at our E-mail icr.doc@gmail.com. 
 
CASE-02
2) within 48 Hours from the recieval of your fee payment & Hard Copy Registration (This implies the fee payment is Through Demand Draft in Favor of  ICR Education Services, Bhopal, Payable at Bhopal, India, which is being sent at our office address along with complete documents see registration procedure 
 
** the above options apply for the initial books / previously dispatched books. the rest of the books ( as per the package choice ) will follow the dispatch schedule.
 
9) Where should I Can Download Enrollment for For NATA/AIEEE B.Arch. Preparation Course ?
Ans: You can Download it here DOWNLOAD ENROLLMENT FORM
 
10) Do You Offer Online Classes and Physical Classes also for NATA/JEE B.Arch. 2016-2017  Preparation ?
Ans: Yes , You can see Various Preparation courses and classroom sessions at this link www.architectureaptitude.com/nata
 
12) Do You Offer Guidance Support or Evaluation Support with Study material ?
Ans: Yes we Offers Guidance support, Evaluation support and Feedback support on with Our enrolled students.
 
13) When Your Online Classroom Batch is starting for NATA/AIEEE B.Arch. 2016-2017 exam ?
Ans: New Batches is starting from Every Month on date 01st /10th/20th and 25. You can Register anytime for any Date
 
*** Need Help Call at our 24x7 Helpline Numbers 0975594002,             09302127874       or             07552492989       

View/Download Files :

Latest News

29 Sep, 2015
New batches starting on every month of 1/3/5/7/9/11/13/15/17/19/21/23/25/27th date. intrested students can enrol anytime for any dates(as on...
We have Just Announced CEED and NID 2016 Preparation correspondence courses and Online Live classes at 02 Levels, first level is "Beginners...
NID 2016 / CEED 2016 PORTFOLIO MAKING & Studio test classes announced, Including interview Preparation. (function() { var po = document....
NATA 2016 Important News Important Dates for NATA 2016 Update will be displayedshortly     How to Apply for NATA 2016  ...
CEED 2017 Exam Coaching and CEED Study material:By ICR Education Services Ahmedabad CEED and NID 2017 Exam Preparation correspondence courses and...
NATA 2016 Exam Application : Important Dates for NATA 2016 Description                    ...
Dear Candidate / Parents Upon Hues Demands / Request from Gujrat, ICR Education servces has proudly announced Ahmedabad centre in Gujrat Short term...
NATA 2016 Exam Eligibility for Architecture Course:(find detalis 1st march 2016 onwards tentatively at www.nata.in)   ELIGIBILITY...
GATE 2016 Exam Features & GATE 2016 Exam Important Dates: Deadline for application of GATE 2016 is extended to 23:59 hours...
NATA 2016 exam Registration: NATA 2016 Architecture exam registration will start tentatively from 1-march-2016 for details visit www.nata.in . For...
NATA 2016 by Council of Architecture, New Delhi The National Aptitude Test in Architecture (NATA) measures the aptitude of the applicant for...
NATA 2016 Coaching in Ahmedabad Gujrat: Call 09016166956 or 09302127874 Architecture Aptitude announced 10/15/30 Days NATA-JEE B.Arch.-CEPT...
Important Changes in NATA 2016 Exam Results and Evaluation Pattern:   Candidates can attempt NATA for a maximum of 5 (Five) times...

Online Class Videos

CEPT Coaching Classes
NATA 2012 Online classes
NATA Online Coaching

Current Results

Shivatmika Lala
NIDUG
Qualified
NID admission 2012,NID Studio test classes,nid study material,nid preaparation,
Balu Joseph
GATE
AIR - 87
GATE Tutorials,GATE Study material,GATE mock tests,GATE preparation,GATE postal
Sana Soni
AIEEE
AIR-01
aieee b.arch preparation
Saraansh
NATA
NATA Score-151
NATA2014 and NATA 2015 CLASSES
Kokila bhattacharya
NIDUG
Qualified
NID admission 2012,NID Studio test classes,nid study material,nid preaparation,
Shruti
NIDUG
Qualified
NID 2012 STUDIO test and interview preparation,NID second phase preparation,NID
Krishand.R.K
CEED
AIR-19
Ceed 2013 solved papers,Ceed 2013 classes
Shruti D Deshpande
CEED
AIR-25
Ceed 2013 solved papers,Ceed 2013 classes,Ceed 2013 study material
Tanushree paul
CEED
AIR-125
CEED tutorials,CEED study materials,CEED classes,CEED Preparation,CEED portfolio
Pratigya Benigwal
CEED
AIR-139
CEED tutorials,CEED study materials,CEED classes,CEED Preparation,CEED portfolio

Student Works

NATA Sketches and drawing paper Pratik` (NATA, AIEEE, CEPT)
NATA Sketching and drawing question paper Ravi (NATA, AIEEE, CEPT)
NATA, NATA Sketches and drawing student works, nata drawings, nata sketches, nat KANCHAN (NATA, AIEEE)
colouring shapes with primary and secondary colours Shaonlee (NATA, AIEEE)
nata sketches Dipisha (NATA, AIEEE)
NATA B.Arch classes and study material classroom 3 (NATA, AIEEE, NIDUG)
nata colouring questions,nata sketch questions MUDIT (NATA, AIEEE)
Sketch of a raod side with park Malika grover (NATA, AIEEE)
Live Online class discussion Live Online class discussion (NATA, AIEEE, CEED, NIDUG)
2d composition and monochrome colouring for NATA Drawing paper based test KANCHAN (NATA, AIEEE)

Live Support